https://www.thesmartindexcompany.com/fondsnieuws-tsic-euro30-tegenhanger-dow-jones-index/n83c29

Het Nederlandse bedrijf The Smart Index Company (TSIC) heeft woensdag een nieuwe index gelanceerd: de TSIC Euro 30. Het koersgemiddelde van 30 aandelen is geïnspireerd op de Dow Jones Industrial Average met een gelijk aantal componenten.

http://media.fondsnieuws.nl/images/nieuws/medium/i-fsnsBdd-XL.jpg?itok=DVEoJ57L

Het gaat om de 30 grootste 'blue chip' bedrijven uit de eurozone. Eerder kwam de aanbieder al met de Nederlandse index TSIC Dutch 15.

Internationaal

TSIC zegt dat de index in de markt is gezet met het oog op de afnemende thuis 'bias' van beleggers. Ze kijken steeds vaker over de grens. Tevens houdt de index oog op spreiding.

Ten minste 25 procent van het aandelenkapitaal moet vrij verhandelbaar zijn, wil een bedrijf in aanmerking komen voor opname in de index. De bedrijven hebben aanvankelijk allemaal eenzelfde gewicht in de nieuwe index.

Indexstand

De aanvankelijke indexstand is vastgesteld op 18.000. Dit is ook waar de huidige stand van de Dow Jones-index zich rond begeeft.

Maurice Tordoir, partner van TSIC, ziet de nieuwe index als aantrekkelijk voor het lanceren van ETF's en dergelijke. De Euro 30 zal onder meer worden doorgegeven via Bloomberg, Thomson Reuters en FactSet.